Water Works tijdens je toiletbezoek?

terug naar alle stories
Gepubliceerd op 17/07/24

Muziek voor toiletten

Als laatste wapenfeit van haar residentenschap levert Louise van den Heuvel een prachtig streepje muziek af - voor in onze toiletten. Kom de tracks van Water Works beluisteren tijdens je volgende toiletbezoek, goed voor een klaterende muzikale plaspauze!

Vanwaar de inspiratie, Louise?

'Het slechte weer in Belgie haha!. Ik hou van het idee om muziek te schrijven of improviseren bij een beeld dat ik in mijn hoofd heb. Landelijke en natuurlijke scenes fascineren mij hierbij het meest.

Bij het componeren werd mij gevraagd een cyclus te maken. Ik dacht daarbij aan enkele natuurlijke cycli, waaronder die van regen. Dit sprak mij het meest aan omdat regengeluiden of het beluisteren van stromend water normaliter ook kunnen helpen bij het plassen.

Ik wilde aan de andere kant wel muziek maken dat niet te overduidelijk en expliciet het geluid van water zou zijn. Het mocht wel een beetje abstract en mysterieus blijven.'

Doorloop van de nummers

  • Cumulus  Vorming van bloemkoolwolken op klaarlichte dag met hier een daar een drupje regen. 
  • Altostratus Lichte neerslag tot steeds heftig wordende neerslag. Warme lucht schuift over koude lucht in een egaal grijs wolkendek.
  • Convection De plotse stijging van warme lucht. Er kan enkel onweer op komst zijn. 
  • Cumulonimbus (Rivier) De verschillende drukgebieden veroorzaken frictie. Het bliksemt.
  • Heavy Showers  De regen van de gebarsten donderwolk. Het water vindt zijn weg van de rivier naar de zee. 
  • The Soil Het water dat is opgenomen door de grond (en niet is weggestroomd naar de zee) vormt het voedsel voor de planten op het land. Ze kunnen groeien. 
  • Drought Er is een periode van droogte op komst. De zon droogt alle vegetatie uit, die nu moeilijker groeien. Langzaam maar zeker kun je de zee horen deinen in de achtergrond en de wind blaast weer een nieuwe wolk onze richting uit dat ons weer boven aan de cyclus brengt. 

 


Nieuwsbrief

Subscribe

Ontvang algemeen nieuws, een jazzbrief van de programmator of enkel het programma voor kinderen.

Ik schrijf mij in

Door in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.